Delo od doma v ZDA



Sistem tako imenovanega hibridnega dela / dela od doma v kombinaciji nekaj dni na delovnem mestu se v ZDA po besedah generalnih direktorjev bliža svojemu koncu.

V izvedenem povpraševanju pri direktorjih znanih podjetij v ZDA in drugje po svetu jih je skoraj 80 % odgovorilo, da bodo njihovi, sedaj hibridno zaposleni do leta 2027 spet zaposleni s polnim delovnim časom in to spet na svojih delovnim mestih v pisarnah. V začetku leta 2024 jih je samo 34 % odgovorilo, da se bo to zgodilo. Še večji delež vprašanih direktorjev, kar 86 %, jih je povedalo, da bodo zaposlene, ki se bodo vrnili v pisarne, nagradili z napredovanji in povišicami.

Zanimivo pri tej analizi je tudi dejstvo, da je pri njej sodelovalo več kot 1300 direktorjev z vsega sveta (v času med 15. julijem in 29. avgustom) in da so rezultati bili objavljeni le nekaj dni po javno obelodanjeni odločitvi podjetja Aamazon, da bodo v tem podjetju z januarjem 2025 vse zaposlene vrnili nazaj v pisarne in to s polnim delovnim časom.

Problematika dela od doma / hibridnega dela pa je vezana na več odvisnikov, kot so osebna želja vodstvenega kadra, drag najem poslovnih prostorov, še najbolj pa z disciplino dela in pripadnostjo podjetju.

VIR: www.nytimes.com


Pripravil:

Jurček Žmauc
Slovenian American Business Association
e-naslov: info@sloaba.com

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini