V Republiki Zambiji bodo zgradili 131 montažnih mostovMinister za infrastrukturo in razvoj Republike Zambije Charles Milupi je uradno predal v uporabo dva montažna mostova podjetja ACROW v okrožjih Lunte in Luwingu, kar predstavlja pomemben napredek za izboljšanje nacionalne povezljivosti po celi državi.

Minister Milupi je napovedal, da namerava vlada v kratkem zgraditi in postaviti dodatnih 27 mostov v severni province države. Ta prizadevanja so del širšega programa, ki ga upravlja ministrstvo prek Agencije za razvoj cest (RDA), katerega namen je zgraditi in namestiti 131 tovrstnih mostov po celi državi.

Postavitev dveh montažnih mostov pri Lukulu in Solu sta del strateškega načrta za izboljšanje infrastrukture in olajšanje povezljivosti ter varnejši prehod rek.

Postavitev teh mostov ne bo le spodbudila lokalnega gospodarstva, temveč tudi izboljšala dostop do bistvenih storitev, s čimer se bo izboljšala kakovost življenja prebivalcev na oddaljenih in podeželskih območjih. Oba mostova sta skupaj stala 580.000 eurov.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.


Pripravil:

Slovenski poslovni klub Zambija 
e-naslov: info@slo-zambia.com


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini