Obisk zambijskega predsednika na državni slovesnosti Samu Lya Moomba


Zambijski predsednik Hichilema pohvalil enotnost in odpornost na državni slovesnosti Samu Lya Moomba

Poglavar Chief Choongo, je gostil letošnjo tradicionalno slovesnost Samu Lya Moomba, kjer je predsednik Hakainde Hichilema izrazil globoko hvaležnost za udeležbo na dogodku, pri čemer je poudaril njegov zgodovinski pomen in duh nacionalne enotnosti, ki ga uteleša.

Hichilema je opozoril, da je slovesnost potekala na mestu izjemnega zgodovinskega pomena, in ga spomnil kot na ključno točko mobilizacije virov med zambijskim bojem za neodvisnost leta 1964. Opozoril je, da kljub prizadevanjem za izbris te zapuščine mesto zdaj stoji kot močan opomin na narodova vztrajnost in žrtve njegovih prednikov.

Predsednik je poudaril impresivno udeležbo 64 kraljevih visokosti iz vse Zambije, pohvalil njihovo solidarnost in poudaril pomen kulturnih slovesnosti pri spodbujanju enotnosti. Ta srečanja je opisal kot ključno točko zbliževanja, kjer Zambijci razmišljajo o svoji kolektivni identiteti in skupnih odgovornostih. Hichilema je izpostavil poseben pomen letošnje slovesnosti, ki sovpada z diamantnim jubilejem Zambije ob 60-letnici neodvisnosti. Pohvalil je mirno zgodovino naroda in navedel tri uspešne prehode oblasti kot redke dosežke v Afriki, ki simbolizirajo stabilnost države in zavezanost miru.







Celoten članek lahko preberete na tej povezavi.


Pripravil:

Slovenski poslovni klub Zambija 
e-naslov: info@slo-zambia.com


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini