Investicijske priložnosti v kmetijstvo v Zambiji



Vlada Zambije je na nedavnem investicijskem forumu Hand in Hand, ki poteka pod okriljem Organizacije za prehrano in kmetijstvo (FAO) v Rimu, predstavila potencialne investicijske priložnosti v kmetijstvo, in sicer v pridelavo koruze, soje, ribogojstvo in proizvodnjo medu.

Vodja zambijske delegacije, g. Reuben Mtolo, minister za kmetijstvo, je predstavil ambiciozne načrte Zambije za zbiranje več kot 900 milijonov ameriških dolarjev naložb v te štiri panoge. Minister je poudaril, da je strateška osredotočenost Zambije na te vrednostne verige namenjena ne le povečanju kmetijske produktivnosti in izvozu, temveč tudi prispevanju k izkoreninjenju lakote, zmanjševanju revščine in ustvariti trajnostna delovna mesta, predvsem za ženske in mlade.

Poudaril je, da ugodno podnebje, bogati vodni viri in rodovitna tla Zambiji dajejo naravno prednost pri pridelavi visokokakovostnih kmetijskih proizvodov. Vlada je v sodelovanju s FAO prek pobude Hand in Hand oblikovala naložbene načrte, ki spodbujajo vključujočo, trajnostno rast v teh ključnih sektorjih.

Celoten članek lahko preberete na tej povezavi.

Pripravil:

Slovenski poslovni klub Zambija 
e-naslov: info@slo-zambia.com


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini