Spodbude za ustanavljanje skupnih podjetij za proizvodnjo avtomobislkih delov na Tajskem


Tajska je odobrila spodbude za ustanavljanje skupnih podjetij med tajskimi in tujimi podjetji za proizvodnjo avtomobilskih delov za vozila, ki uporabljajo vse vrste pogonskih sistemov, je v četrtek sporočil njen Odbor za naložbe.


 
Tajska je največje središče za proizvodnjo avtomobilov v jugovzhodni aziji in izvozna baza za nekatere izmed najboljših svetovnih proizvajalcev avtomobilov. Vlada s spodbudam močno podpira zlasti naložbe v električna vozila.

Tako novi  kot obstoječi proizvajalci delov, ki se usmerjajo v električna vozila,  so upravičeni do dveletne dodatne davčne oprostitve, omejene na osem let, pod pogojem, če se prijavijo pred koncem leta 2025, je sporočil Odbor za naložbe.

Za izpolnjevanje pogojev mora novo skupno podjetje vložiti najmanj 100 milijonov THB (2,82 milijona ameriških dolarjev) v proizvodnjo avtomobilskih delov ter zajemati tajski in tuj kapital, pri čemer mora biti lokalno podjetje v vsaj 60-odstotni tajski lasti in zagotavljati minimalno 30 % delniškega kapitala v skupnem podjetju.

Odbor za naložbe je tudi odobril naložbo južnokorejskega proizvajalca avtomobilov Hyundai Motor Company v vrednosti 1 milijarde THB (28 milijonov dolarjev) za postavitev obrata za sestavljanje električnih vozil in baterij na Tajskem.

Pripravil:
Slovenski poslovni klub Tajska
e-naslov: maeotrading@gmail.com


 

Preberite tudi:


Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini



Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: