Proslava dneva državnosti v Republiki Sloveniji - v Zagrebu



V četrtek, 21. junija 2024, smo v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Zagrebu v atriju Arheološkega muzeja slovesno proslavili dan državnosti Republike Slovenije.

Proslave so se udeležili številni Slovenci, ki živijo in delajo na Hrvaškem, gospodarstveniki, tuji diplomati in prijatelji Slovenije. Zbrane je nagovoril slovenski veleposlanik v Zagrebu Gašper Dovžan in počastil spomin na vse, ki so se pred 33 leti  borili za neodvisnost slovenske države, ter poudaril pomembnost kasnejšega mednarodnega priznanja Slovenije.

Veleposlanik se je med drugim za podporo zahvalil tudi Javni agenciji SPIRIT Slovenija, saj brez te podpre proslava ne bi mogla biti realizirana v takšnem obsegu in na tako visokem nivoju.

Čez 300 gostov je v izjemnem ambientu atrija Arheološkega muzeja uživalo v glasbenem programu ter okusilo slovenske kulinarične specialitete! Pogovor je tekel okoli odličnega gospodarskega sodelovanja, turističnih ponudb v Sloveniji in na Hrvaškem, kulturne izmenjave, kulinarične ponudbe, promocije  kulturnih prireditev in odličnega medsebojnega sodelovanja med državama.









Foto: Matej Grgić


Pripravil:

SLO CRO Poslovni klub
e-naslov: poslovniklub@slo-cro-klub.hr


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini