Srečanje visokih zdravstvenih uradnikov držav BRICS5. junija je v Sankt Peterburgu ob robu SPIEF 2024 potekalo srečanje visokih zdravstvenih uradnikov držav BRICS.

Razpravljali so o Memorandumu o sodelovanju na področju regulacije medicinskih izdelkov za uporabo v zdravstvu, ki je bil podpisan decembra 2023, in o možnosti, da bi k memorandumu pristopile nove članice BRICS.

Poudarili so, da imajo države BRICS skupne izzive na področju javnega zdravstva, kot je zagotavljanje dostopa do kakovostnih, učinkovitih in varnih medicinskih izdelkov ter opredelili priložnosti za sodelovanje:
  • pri izmenjavi izkušenj o dobrih regulativnih praksah, okvirih in kanalih odprtega sodelovanja ter boljšem razumevanju zahtev za registracijo medicinskih izdelkov v različnih državah BRICS;
  • pri povezovanju znanstvenih organizacij za mednarodna multicentrična klinična preskušanja;
  • v boju proti neustreznim in ponarejenim medicinskim izdelkom.
 
V načrtu je tudi ustanovitev delovne skupine, ki bo preučila možnost oblikovanja združenja regulatornih organov BRICS.

Razprava je omogočila odprt dialog med predstavniki regulativnih organov držav BRICS in predstavniki industrije ter začrtala možnosti za nadaljnje sodelovanje pri uvajanju farmacevtskih izdelkov na trge BRICS in tudi na trge drugih držav.

Izvajalec dogodkov v okviru predsedovanja Ruske federacije združenju BRICS je fundacija Roscongress.

Več informacij: www.vedomosti.ru

 
Foto: Roscongress

 
Pripravil:

RSB CLUB MSK
e-naslov: vvptlt@list.ru

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini