Boeing širi inženirske zmogljivosti na Poljskem in ustvarja na stotine delovnih mest



Ameriški letalski velikan Boeing je napovedal širitev svojih inženirskih zmogljivosti na Poljskem, s čimer bo ustvaril na stotine delovnih mest zraven 1.100 zaposlenih, ki jih že zaposluje v mestih Gdańsk, Rzeszów in Varšava.



Inženirji bodo delali na vrsti projektov vse od komercialnih in obrambnih portfeljev podjetja do raziskav in razvoja. 

»Naše inženirske ekipe na Poljskem bodo okrepile Boeingova prizadevanja za inovacije z delom na različnih zmogljivostih, vključno s podporo za sedanje in prihodnje letalske programe,« je povedal Howard McKenzie, Boeingov glavni inženir.

»Poljska ne ponuja le potrebnih veščin za naše inženirsko delo, ampak je tudi dom številnih naših industrijskih, letalskih, raziskovalnih in akademskih partnerjev,« je dodala Linda Hapgood, podpredsednica Boeing Engineering Poland & Ukraine. 

Informacijo o širitvi Boeinga v državi so pozdravili predstavniki poljske vlade. »Na Poljskem imamo raziskovalni potencial, ki lahko služi letalstvu po vsem svetu,« je dejal minister za izobraževanje Dariusz Wieczorek.

Namestnik obrambnega ministra Pawel Bejda je medtem dejal, da Poljska v kontekstu vojne v sosednji Ukrajini »kot prva država ceni vlogo Boeinga«, čigar prisotnost »krepi varnost – ne le Poljske države, ampak celotne EU«. 


 
Boeing je na Poljskem prisoten že več kot 35 let. Kot že omenjeno, ima svoje objekte v Gdansku, Rzeszówu in Varšavi. Vse tri lokacije zagotavljajo inženirsko podporo, rešitve in dizajne za različne Boeingove komercialne in obrambne programe. Njegova glavna inženirska lokacija v Rzeszówu izvaja širok spekter dejavnosti, vključno s strojnim in električnim inženiringom ter podporo strankam.

Na lokaciji v Gdansku razvijajo napredne tehnologije, ki se uporabljajo v skoraj vseh letalih Boeing. V Varšavi je poudarek na proizvodnem inženiringu in testiranju materialov, pri čemer tesno sodelujejo tudi z Inštitutom za letalstvo - centrom za raziskave in razvoj.

Vir: NFP – Notes from Poland


Pripravilo: 

Društvo in poslovni klub Triglav-Rysy
e-naslov: info@triglav-rysy.si

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini