Vabilo na seminar Možnosti poslovanja s Poljsko - jeseni pa skupaj na obisk v Šlezijo!



Poljsko slovenski poslovni Klub Triglav Rysy v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Javno agencijo SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvoma Republike Slovenije ter Republike Poljske vabi predstavnike slovenskega gospodarstva in ostale zainteresirane, da se udeležijo predstavitve – seminarja, ki bo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana C v 1. nadstropju v torek, 18. junija od 13.00 ure naprej.

Na poslovnem dogodku bodo lahko udeleženci pridobili informacije o trenutnem stanju poljskega gospodarstva ter priložnostih za gospodarsko trgovinsko sodelovanje, o vrstah pomoči in spodbud, ki jih lahko slovenskim podjetjem nudijo nacionalne in lokalne podporne institucije in predstavništva, predstavljene pa bodo tudi izkušnje slovenskega podjetja. Del seminarja bo namenjen predstavitvi regije Zgornja Šlezija z glavnim mestom Katowice, kamor načrtujemo v jesenskem času obisk slovenske poslovne delegacije.

Poleg predstavnikov organizatorjev bodo udeležencem svojo dejavnost predstavili še Poljska investicijska in trgovinska agencija (PAIH), Urad maršala šlezijske regije ter regionalna Gospodarska zbornica Šlezije, katere predsedujoči je tudi častni konzul R Slovenije. Podroben program se nahaja v prilogi.

Katowice – glavno mesto regije Zgornja Šlezija niso več rudarsko mesto ampak center največje industrijske regije, kjer živi skoraj pet milijonov Poljakov. Katovice so mesto, ki je vsako od industrijskih revolucij izkoristilo za intenzivno rast in utrdilo svoj položaj na poslovnem zemljevidu Evrope. Regija je med drugim tudi vodilna tudi na področju industrije 4.0.

Če je bilo še pred tremi desetletji v Zgornji Šleziji v rudarstvu zaposlenih preko štiristo tisoč oseb v  sedemdesetih premogovnikih, pa je danes na ulicah Katowic veliko lažje srečati strokovnjaka za IT kot rudarja. V sodobnih poslovnih centrih deluje preko 130 podjetij samo na področjih BPO, SSC/GBS, IT in R&R. Možnosti, ki jih ponujajo posebne gospodarske cone in lokalni tehnološki parki veljajo za ene najboljših v Evropi.

Vabimo vas, da se nam pridružite na poslovnem dogodku in čimprej izpolnite elektronsko prijavnico.

Vaše prijave sprejemamo do ponedeljka 17. junija do 12.00 ure.

Prav tako se lahko vsi prijavljeni do tega termina odjavijo od dogodka. V primeru, da se dogodka po prijavi ne boste mogli udeležiti in nam tega ne boste pravočasno sporočili, vam bomo zaračunali stroške neudeležbe v višini 50.00 € po osebi.
 

Program

 

Dodatne informacije:

Društvo in poslovni klub Triglav-Rysy
e-naslov: info@triglav-rysy.si


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini