Mednarodna Konferenca TEDx Klagenfurt 2024: Inovacije, mreženje in navdih za v prihodnost usmerjeno podjetništvo

 
 
V soboto, 8. junija 2024, bo v celovški „Messe-Arena“ potekala osma TEDx Klagenfurt/Celovec konferenca, ki je nepogrešljiva za vizionarske in inovativne podjetnike. Letošnji moto je "Deep Shift" in ponuja vrhunski izbor mednarodnih govorcev, ki bodo podali poglobljene vpoglede v fascinantne svetove tem in spodbudili transformativno miselno potovanje.
 
Slovenska gospodarska zveza je soorganizator dogodka in del organizacijskega odbora. Slovenski predstavniki v odboru lahko povežejo udeležence z vsemi govorci, kar poudarja pomen konference za slovenske podjetnike in ponuja odlično priložnost za mreženje z mednarodnimi strokovnjaki in razvoj inovativnih poslovnih idej.
 

Program in teme

16 govornic in govornikov iz različnih področij, kot so umetna inteligenca, podnebje, bioetika, podjetništvo in inovacije, bodo predstavili svoje poglobljene ugotovitve in prelomne ideje. Konferenca obljublja, da bo udeležence navdihnila in jim dala dragocene impulze za lastno delo.
 
  • Mednarodni in lokalni govorniki (npr. podnebna aktivistka Jamie Alexander, irski glasbenik „Keywest“, znanstvenica in matematičarka Katy Bohinc, Celovčanka Zala Pušnik ki je po poklicu babica ...). Na dogodku pokrivamo številne teme – od znanosti do podjetništva in globalnih vprašanj.
  • Interaktivna „Event Experience area“ (glasba, ples, mlada podjetja ki razstavljajo)
  • Ves dan je poskrbljeno za hrano in pijačo.
  • Celoten dogodek poteka v angleščini.
 

TEDx Klagenfurt: Temelj regije Alpe-Jadran

Od svoje premiere leta 2013 se je TEDx Klagenfurt konferenca razvila v pomemben dogodek v regiji Alpe-Jadran. Tudi letos pričakujemo približno 500 gostov z vsega sveta, ki se bodo lahko veselili nepozabnih in navdihujočih kratkih predavanj. 
 

"Deep Shift" – Tema z globokim pomenom

Moto "Deep Shift" odraža utrip našega časa in se osredotoča na globalne pretrese in tehnološke revolucije, ki človeštvo postavljajo pred globoke spremembe. Gre za to, da temeljito premislimo naše miselne vzorce in dejanja, da bi se spopadli z izzivi in priložnostmi našega dinamičnega sveta. Konferenca si prizadeva ozaveščati, razvijati ideje in navdihovati rešitve, ki nas bodo globoko premaknile naprej – osebno, družbeno in globalno.
 
Več informacij in program so na voljo na spletni strani TEDx Klagenfurt: TEDxKlagenfurt - Ideas worth spreading & inspiration in Klagenfurt

Bodite del tega edinstvenega dogodka in pustite se navdihniti z globokimi vpogledi in vizionarskimi idejami. 

Kdaj: Sobota, 8. junij 2024, od 9 ure naprej

Kje: Meesearena, Messeplatz 1, Klagenfurt/Celovec

Spletna stran: www.tedxklagenfurt.com

Teaservideo (YouTube)

Pregled nekaterih izmed govornikov
 

Dodatne informacije:

Slovenska gospodarska zveza v Celovcu
e-naslov: office@sgz.at

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini