Prijateljstvo ne pozna meja: Slovenski Kras gostuje v Südparku v Celovcu
Pod geslom "Prijateljstvo ne pozna meja" bo Südpark v Celovcu v petek, 26. aprila, in soboto, 27. aprila, pozdravil obiskovalce od blizu in daleč.
 
S tem prvim velikim dogodkom, katerega soorganizator je Slovenska gospodarska zveza v Celovcu, želimo okrepiti raznolikost in kulturno povezanost v alpsko-jadranskem prostoru.
 
"Prišel je čas, da presežemo svoje meje in tesneje sodelujemo z našimi sosedi. Ta dogodek je korak v pravo smer." Heinz Achatz, vodja centra Südpark.
 
"Zelo smo veseli, da lahko slovenski Kras pozdravimo v Südparku in ga delimo z našimi obiskovalci," pravi Christian Zeichen, koordinator prireditev v Südparku. "Želimo okrepiti sobivanje v alpsko-jadranskem prostoru in organizirati dogodke s svojimi sosednjimi regijami. Kras iz Slovenije bo naš prvi gost."
 

Raznolik program

Program dogodka zajema številne dejavnosti za celotno družino. Od tradicionalne glasbe in plesnih predstav do interaktivnih predstav o geologiji Krasa, vsak bo našel nekaj za odkritje in uživanje.
 
"Petek je dan šol v Koroški in Sloveniji," napoveduje Christian Zeichen. "Od 8. do 12. ure predstavljajo raznolik kulturni program s številnimi pesmimi, besedili in skupnim delom. Zvečer, od 17. do 19. ure, si bomo prizadevali graditi mostove, tako da bomo politiko in gospodarstvo obeh regij povezali in združili s prodajo izdelkov ter glasbeno spremljavo glasbene skupine IKEBANA. V soboto pa obiskovalce čakajo stojnice, glasbene skupine in pihalni orkester, ki bodo s svojo glasbo obogatili Südpark. "Oba dneva bo na voljo tudi raznolika kulinarična ponudba," zagotavlja Zeichen.
 
Prijateljstvo ne pozna meja: Slovenski Kras gostuje v Südparku v Celovcu

Program v pregledu:
Petek, 26. april 2024: Dan šol in partnerskih šol
 
  • celodnevno: stojnice s produkti iz Krasa
  • od 10.00 do 12.00: kulturni program s predstavitvijo skupnih umetniških del študentov + prodaja
  • od 17.00 do 19.00: "Gradimo mostove"; povezovanje, izmenjava mnenj in prijetno druženje politike in gospodarstva obeh regij s pokušino izdelkov in glasbeno spremljavo glasbene skupine IKEBANA
  • skupno zaključevanje
Sobota, 27. april 2024: Predstavitev Krasa
 
  • celodnevno: stojnice s produkti iz Krasa
  • od 10.00 dalje, vsaki 2 uri: kulturni vrhunci iz slovenskega Krasa: Pihalni orkester Sežana, MPZ Sežana, MPZ Slavnik; Harmonikar (Freitonerca) in solopevec
  • predstavitev kraške revije
 
 
Prisrčno vabljeni!

Slovenska gospodarska zveza
e-naslov: office@sgz.at

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini