Rekordno število potnikov na Zambijskih letališčih v letu 2023Zambia Airports Corporation, ki v Republiki Zambiji upravlja z štirimi mednarodnimi letališči v državi, je v letu 2023 zabeležila največje število potnikov od svoje ustanovitve leta 1989.

Korporacija je leta 2023 zabeležila več kot 2 milijona potnikov, večino potnikov so zabeležili  predvsem zaradi poslovnih in turističnih potovanj.

Med poslovnim zajtrkom je vršilka dolžnosti generalne direktorice Zambia Airports Corporation gospa Gillian Mazimba dejala, da rast potnikov predstavlja 24-odstotno povečanje v primerjavi za letom 2022.

Gospa Mazimba je izjavila, da bo korporacija še naprej sodelovala s ključnimi deležniki, da bo Zambija postala privlačna in cenovno dostopna destinacija tudi v prihodnje. Poudarila je, da bodo ta prizadevanja pomagala privabiti več podjetij in turistov, vključno z organizacijo mednarodnih srečanj in konferenc. Veliko je pripomoglo k povečanju prometu tudi ukinitev viz za vse potnike iz Evropske Unije.

Celoten članek si lahko preberete tukaj


Pripravil:
 
Slovenski poslovni klub Zambija 
e-naslov: info@slo-zambia.com


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini