Hrvaško slovenski poslovni forum o krožnem gospodarstvu, Zagreb, 19. marec 2024V sodelovanju s Hrvaško gospodarsko zbornico (HGK), Štajersko gospodarsko zbornico in Veleposlaništvom RS v Zagrebu, vas vabimo na poslovni forum o krožnem gospodarstvu, ki bo potekal 19. marca v HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb.

V Evropski uniji vsako leto proizvedemo 2,2 milijarde ton odpadkov, le 38% se jih reciklira. V Republiki Hrvaški leta 2022 je bilo odloženih 1.717.898 ton vseh vrst odpadkov, kar je 8% več kot leto prej.  

Evropsko gospodarstvo mora biti do leta 2050 ogljično nevtralno in popolnoma krožno. Za podjetja to pomeni spremembo linearnega načina razmišljanja o izkoriščanju virov.

Z uporabo krožnega poslovnega modela podjetja dosegajo prihranke pri nabavi surovin, zmanjšujejo tveganje nihanj in spodbujajo zvestobo uporabnikov. V Republiki Hrvaški le manjše število podjetij uporablja ta model, vendar narašča zanimanje za prilagajanje trgu in inovacijam! 

Da bi podprla ta prizadevanja s Hrvaško gospodarsko zbornico v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije in Štajersko gospodarsko zbornico organiziramo dogodek na temo krožnega gospodarstva. 

Na tem dogodku bomo gostili mednarodno priznano strokovnjakinjo za krožno gospodarstvo, Ladejo Godina Košir, ki bo predstavila modele krožnega gospodarstva in možnosti njihove uporabe. 

Prav tako bodo podjetja  izmenjala izkušnje, podjetja, ki želijo sodelovati, pa bodo imele možnost sodelovanja v organiziranih B2B pogovorih s podjetji iz Slovenije.
 

Prijave

Prijave so mogoče do 4. marca 2024 na e-naslov: vesna.herzenjak@stajerskagz.si.
 

Program


Dodatne informacije:

SLO CRO Poslovni klub
e-naslov: poslovniklub@slo-cro-klub.hr

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini