Inkubator build! Gründerzentrum podelil spodbude trem zagonskim podjetjemInkubator za zagonska podjetja "build! Gründerzentrum" je prvič podelil dodatne spodbude trem izjemnim zagonskim podjetjem.

Podjetja NeedNect Solutions GmbH, Solution Zero OG in trastic GmbH, ki imajo sedež v Klagenfurt-Villachu (Avstrija), so bila nagrajena zaradi izjemnih dosežkov v preteklem letu. V okviru projekta AplusB South West avstrijskega gospodarskega servisa (AWS) je inkubator "build! Gründerzentrum" prvič podelil dodatnih 10.000 evrov spodbude, da bi podprl razvoj izjemnih poslovnih idej in inovativnih projektov na področjih prihodnosti, kot so 'Podnebje in varstvo okolja' ter 'Ženska moč'.

Inkubator "build! Gründerzentrum" igra ključno vlogo pri regionalnem razvoju gospodarstva v Koroški regiji, saj spodbuja ustanavljanje podjetij in ustvarja nova delovna mesta. Inkubator podpira mlada zagonska podjetja že več kot 20 let na poti do samostojnosti. Nagrajenec v kategoriji 'Ženske in Zelena' je NeedNect Solutions. Koroško zagonsko podjetje sta ustanovila Ines Ganner, Fabio Wilhelmer in Raphael Duhs, in razvilo digitalno platformo za individualne potovalne izkušnje.

V kategoriji 'Zelena' se je izkazalo koroško zagonsko podjetje Solution Zero. Julien Presland in Joseph Gansger sta ustanovila podjetje, ki se osredotoča na razvoj trajnostnih gradbenih materialov in gradbenih izdelkov.

Inovativno koroško zagonsko podjetje trastic GmbH, ki sta ga ustanovila Arnold Trinkl in Wolfgang Rauter v začetku leta 2020, je razvilo inovativen postopek za izdelavo plošč za pohištvo iz recikliranega plastičnega materiala.

Drevo se danes porablja bolj kot kdajkoli prej, medtem ko v okolje vstopa velike količine plastike. Trastic uporablja recikliran plastiko kot osnovo za edinstvene dekorativne plošče in pohištvo.

Ustanovitelje NeedNect Solutions, Solution Zero in trastic so nagradili za njihove inovativne ideje in predanost. Koroška nudi dobre pogoje za ustanovitev podjetij, predvsem zaradi geografske lege v trikotniku (ITA, SLO, AUT), obstoječega ekosistema in dobro razvite podpore. Dodatne spodbude bodo nagrajenim zagonskim podjetjem pomagale pri razvoju idej in pri ustanavljanju uspešnih podjetij v Avstriji.

Vir: www.wirtschaftszeit.at


Pripravila:

Slovenska gospodarska zveza v Celovcu
e-naslov: office@sgz.at


 

Preberite tudi:


Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini

Ustanavljanje družb v Avstriji