SDBP Investor Conference 2023, Ljubljana, 25. oktober 2023

 

Investicijske priložnosti v Sloveniji in na Nizozemskem
25. oktobra 2023 bo v Ljubljani (SBC, Dunajska cesta 119, Ljubljana) potekal SDBP Investor Conference 2023 na temo predstavljanja prebojnih projektov iz zelenega prehoda in povezovanje z mednarodnimi investitorji.
 
Forum, ki ga organizira Slovensko – Nizozemska poslovna platforma (Slovene Dutch Business Platform – SDBP) v hibridni obliki, je edinstvena platforma za mreženje tako osebno kot preko spleta ter iskanje priložnosti za naložbe in trgovino. 
 
Cilj foruma je spodbuditi kakovostne nizozemske in evropske naložbe v Sloveniji ter povečati investicije in trgovanje med Nizozemsko in Slovenijo s poudarkom na gospodarskih priložnostih v sferi zelenega prehoda.
 
Forum se bo osredotočil na sledeče sektorje:
 
  • področje zelenega energetskega prehoda
  • področje trajnostne gradnje
  • področje zelene mobilnosti
  • področje trajnostne proizvodnje hrane
  • področje inkluzivnega financiranja zelenega prehoda
 
Na dogodku bo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport predstavilo Slovenijo kot investicijsko priložnost. Njegova ekscelenca, veleposlanik Kraljevine Nizozemske, Johan O. Verboom pa bo predstavil izvozne prioritete Nizozemske in podporo nizozemske ambasade pri vstopu nizozemskih podjetij/investitorjev v slovenski trg. Program nadaljuje s pogledi zelenih investitorjev in WIPO Green (WIPO & URSIL), ki je spletna platforma za izmenjavo zelenih tehnologij. Podpirajo globalne korake k zmanjševanju klimatskih sprememb s povezovanjem iskalcev in ponudnikov zelenih tehnoloških rešitev. Uvodne govore bo zaključil predsednik SDBP Marko Sladojević.
 
Predstavitve zasebnega sektorja bodo zaključene s takojšnjim mreženjem med investitorji in predstavniki investicijskih priložnosti. Predstavitve iz zasebnega sektorja se bodo nanašale na področje zelenega energetskega prehoda, področje trajnostne gradnje, področje zelene mobilnosti, področje trajnostne proizvodnje hrane.
 
Format: Konferenca bo organizirana v hibridnem formatu, kar omogoča možnost spletne udeležbe. Investitorji in ponudniki investicijskih priložnosti bodo imeli priložnost povezovanja preko SDBP digitalne platforme po konferenci. 
 
Registracija za spletno udeležbo je mogoča na spletni strani dogodka.
 

Podrobnosti o dogodku:


spletna stran: SDBP Investor Conference 2023 | Slovene Dutch Business Platform
 
e-naslov: partners@sdbp.eu
 
 
 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini