Forum: Prehod na čisto energijo - Green Orange meets Adriatic Blue, 6. april 2023

 

Clean Energy Transition Forum – Green Orange meets Adriatic Blue


6. aprila 2023 bo v hotelu Intercontinental v Ljubljani v hibridni obliki potekal forum na temo prehoda na čisto energijo "Green Orange meets Adriatic Blue".

Namen foruma je povezati glavne poslovne in institucionalne deležnike v nizozemskem in jadranskem energetskem sektorju z namenom prenosa znanja, najboljših praks in najnovejših tehnoloških rešitev. Dogodek organizira Slovensko nizozemsko poslovno združenje (SDBP) v sodelovanju s Slovenskim poslovnim klubom v Srbiji, nizozemskimi veleposlaništvi v jadranski regiji (Slovenija, Hrvaška, Srbija), Nizozemsko agencijo za podjetništvo (RVO) in drugimi institucijami. 

Forum se bo osredotočil na vprašanja, kot so razvoj integriranega, medsebojno povezanega in digitaliziranega energetskega prostora, izboljšanje energetske učinkovitosti, varčevanje z energijo in upravljanje z njo, razvoj energetskega sektorja, ki temelji na obnovljivih virih energije, ter spodbujanje inovativnih tehnologij. Posebna pozornost bo namenjena organizaciji individualnih srečanj med sodelujočimi podjetji.

Prijave so odprte
 

Circular Expo - Climate-KIC Community Week


Poleg tega SDBP kot član skupnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo EIT Climate-KIC vabi tudi k udeležbi na dogodku "Circular Expo", ki bo potekal 23. marca 2023 na Ljubljanskem gradu ter na spletu.

Namen dogodka je osvetliti priložnosti in izzive pri izvajanju Deep Demonstration (modela sistemskega prehoda Slovenije h krožnemu gospodarstvu) ter oblikovanju prototipa prvega popolnoma krožnega nacionalnega gospodarstva na svetu.

Podrobnosti o dogodku 

Dodatne informacije: 

Slovene Dutch Business Platform (SDBP)

 

Preberite tudi:

Globalni trendi na področju zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja