Gospodarska delegacija v ZDA, 13. - 21. april 2023

 

Slovensko-ameriško poslovno združenje skupaj z Združenjem YES med 13. in 21. aprilom 2023 organizira gospodarsko delegacijo v ZDA


1. dan: 13. april 2023 - četrtek

Odhod iz Benetk preko Rima v Miami. Po prihodu na letališče v Miamiju pot do hotela in nastanitev. Zvečer prijeten sprejem in srečanje s predstavniki Slovenian American Business Association - SABA, kjer se bo prejelo vse potrebne informacije in material, potreben za izvedbo gospodarskega obiska. 

2. dan: 14. april 2023 - petek

Prvi dan obiska poslovne delegacije bo namenjen predstavitvi celotnega programa gospodarskega obiska, ki ga je skupaj z Združenjem YES pripravila SABA. Popoldanske in večerne ure bodo namenjene spoznavanju in predstavitvam samih članov delegacije oziroma podjetij, ki jih člani zastopajo.

3. dan: 15. april 2023 - sobota

Ta dan bo namenjen ogledu znamenitosti najbolj znanega mesta na Floridi in seveda hkrati tudi gospodarskega in finančnega centra ameriške zvezne države Floride. Popoldan in zvečer bo čas namenjen srečanju s predstavniki slovenske skupnosti v ZDA (ne samo na Floridi), ki delujejo na gospodarskem področju. 

4. dan: 16. april 2023 - nedelja

Predviden odhod na najbolj južni del ZDA, Key West. Celoten dan bo namenjen sproščenemu srečanju in druženju. Popoldan oziroma zvečer predvideno srečanje s predstavniki podjetja Uniters, katerega obisk se bi naj izvedel v torek, 18. aprila 2023.

5. dan: 17. april 2023 - ponedeljek

Obisk podjetja znanega floridskega poslovneža in predavanje o njegovi poslovni poti – v pogovorih z več podjetji tako, da je možen obisk tudi več kot enega podjetja. Po potrdilu s strani podjetij sledi obvestilo in program za ta dan.

6. dan: 18. april 2023 - torek

Obisk podjetja Uniters, kjer boste srečali ustanovitelja Gordjana Turka in spoznali njihove poslovne prakse ter načine dela. Priložnost za nove ideje in poslovne izzive. Popoldan prihod nazaj v hotel in srečanje s predstavniki SABA in predstavitvijo Miami Tech Summit, mednarodnega poslovnega srečanja, ki se ga bodo člani delegacije udeležili naslednji dan.

7. dan: 19. april 2023 - sreda

Udeležba na Miami Tech Summit, kjer bodo člani delegacije imeli priložnost spoznati najnovejše tehnološke dosežke ter pridobili nova znanja s področja tehnologije. To je dogodek, ki predstavlja pomembno priložnost za mreženje, spoznavanje novih trendov in pridobivanje novih poslovnih priložnosti.

8. dan: 20. april 2023 - četrtek

Pred popoldanskim odhodom na letališče še zadnje srečanje s predstavniki SABA za posredovanje informacij, ki bodo potrebne za sodelovanje po obisku v ZDA. Pozno popoldan prevoz na letališče in zvečer let proti Evropi. 

9. dan: 21. april 2023 - petek

Pristanek v Benetkah in nato povratek v Slovenijo.
 

Ostale potrebne informacije

Program gospodarske delegacije organizira slovenski poslovni klub Slovenian American Business Association – SABA v sodelovanju z Združenjem YES iz Slovenije ter sofinanciranjem javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniškega sklada, za logistiko (rezervacija vozovnic, prevoza, nastanitve, ipd.) prav tako skupaj skrbita SABA in YES.

Vsak udeleženec lahko kandidira pri SPS za sofinanciranje udeležbe do največ 60 % skladno z razpisnimi pogoji (kandidirajo lahko majhna in srednje velika podjetja, največ 2 iz istega podjetja ...) več na povezavi. Dodatne informacije v tej zvezi pa na e-mailu: vavcer@podjetniskisklad.si oz. tel.: (02) 23 41 280.

Rok prijave: do zasedbe mest oz. najkasneje do 15. marca 2023

Prijave sprejema: Združenje YES, Jure Prinčič, Cankarjeva 3, 1000 Ljubljana

Kontakti za vse informacije: tel.: 051 425 890 oz. e-mail: jure.princic@yes.si
 

Pomembno:

  • trenutno lahko (vezano na Covid-19) v ZDA vstopijo samo polno cepljene odrasle osebe (po trenutnih pogojih zadostuje že osnovno cepljenje z dvema dozama, brez časovne omejitve) ali predložitev negativnega testa PCR, ki ne sme biti starejši od 2 dni
  • ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista (potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja),
  • Združenje YES oziroma pooblaščena turistična agencija bo na podlagi prejete kopije potnega lista in še nekaterih podatkih (zraven podatkov iz potnega lista in podatkov o poklicu in zaposlitvi, potrebujemo še imena in priimke obeh staršev), za vse udeležence uredila ESTO (vstopno dovolilnico za v ZDA),
  • osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

Prijavnica za sodelovanje v gospodarski delegaciji (word)



 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov