Alpe Adria – čezmejno povezovanje okusov, turizma in priložnosti, Ljubljana, 15. februar 2023





15. februar 2023, 15.00 – 16.30 Ljubljana Exhibition & Convention Centre Soba Urška 3,4 | Dunajska cesta 18, 1000 Ljubljana

Alpe Adria ni le regija, je skupni izraz za srečno, okusno in ekološko življenje. Kaj nam torej manjka? V vsaki državi vidimo le lastno drevo - turizem, okuse, posel itd., vendar čutimo enako. Ne moremo videti Alpe Adria gozda čezmejnih priložnosti, če gledamo le lokalno. Čas je za povezovanje. Že pet let se v Celovcu organizirajo Dnevi alpsko-jadranske kuhinje, v Gorici so okusi brez meja že vrsto let. Številni vrhunski kuharji in ponudniki ekološke hrane so že našli skupno pot ravno v Celovcu s pomočjo zamejcev. Sedaj je priložnost, da se povežemo bolje in tudi okusimo bio hrano in vino Alpe Adrie takoj po okrogli mizi. 
 

Sogovorniki:

 
  • Niko Slavnič – moderator, lastnik »The Slovenia«
  • Vesna Hodnik – direktorica Slovenske gospodarske zveze v Celovcu
  • Bruno Bonifačić – direktor predstavništva hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji
  • Eugenia Fenzi – podjetnica, Foodie
  • Georg Lexer – vodja Weingut Karnburg & Restaurant, Slow Food Koroška
  • Helmuth Micheler – direktor Turizma Celovec, Slow Food Travel 
 

Degustacija:

Caffè San Marco: • Ovčji sir Karst • med Marasca • Rosa del Isonzo Weingut Karnburg: • slanina & salama Duroc svinjina • Chardonnay & Pinot Noir
 

Vabilo (pdf) 


Dodatne informacije:

Slovenska gospodarska zveza
e-naslov: office@sgz.at

 

Preberite tudi:

Globalni trendi na področju hrane in pijače