Uspešna poslovna delegacija Brnca-Koper-Trst


12 in 13 maj, 2022
Brnca (AT), Luka Koper (SI), pristanišče Trst (IT)
Poslovna delegacija na temo Logistike

V sodelovanju z Außerwirtschaft WKK, Advantage Austria Slovenia in Advanatage Austria Italija je SGZ izpeljala do sedaj eno največjih poslovnih delegacij. Skoraj 50 podjetnikov iz Avstrije se je udeležilo dvodnevne delegacije s poudarkom na logistiki.

Delegacija je pričela z obiskom Logistik Center Austria Süd

Cilj logističnega centra Austria Süd je podpirati in strateško spremljati ustanavljanje novih mednarodnih podjetij. Logistični center Austria Süd si prizadeva ustvariti visoko dodano vrednost in pomembne spodbude za jug Avstrije. Obsežen in prilagojen obseg storitev je pomemben del kataloga storitev LCA Süd.

Predstavitev centra sta delegaciji predstavila Udo Tarmann, MSc. In Mag. Julia Feinig-Freunschlag, MAS, direktorja.
 

Obisk Luke Koper

Naslednja destinacija je bila ogled in predstavitev Luke Koper. Predstavitev Luke Koper je pripravil Mitja DUJC, vodja področja komerciale, Luka Koper. Ogledali smo si: Kontejnerski terminal, Terminal za avtomobile in RO-RO, Terminal za generalne tovore, Terminal za les, Terminal za sipke tovore, Terminal za živino in Potniški terminal.
Predno Luke Koper je da tovor v primerjavi s Hamburgom potuje 6 dni manj in je zato pot tudi pri količini izpusta Co2 ugodnejša za okolje.


13. maj 2022

Obisk Luke Trst

Luka Trst nam je temeljito predstavila delovanje pristanišča ter poslovanje v regiji. Izjemno visoko je (nad 60%) sodelovanje z Avstrijo. Njihova prednost je železniški terminal, ki omogoča hitro in ekološko efektivnejši prevoz tovora.
 

Area Science Park

Area Science Park je stičišče med raziskavami, inovacijami in gospodarskim razvijem. Je javna nacionalna raziskovalna organizacija, ki spodbuja razvoj inovacijskih procesov. Njeno poslanstvo je že 40 let krepiti povezave med raziskavami in podjetji, javno upravo in zasebnim sektorjem, podpirati nacionalne in mednarodne pobude ter spodbujati teritorialni razvoj.

Dragocena sredstva Area Science Park lahko zagotovijo vrsto koristi za regionalne in nacionalne gospodarske sisteme, vključno s specializiranimi veščinami za storitve poslovne inovacije, zmogljivostjo za ustvarjanje in razvoj inovativnih novoustanovljenih podjetij, najsodobnejšo opremo in tehnološkimi zmogljivostmi za industrijske raziskave, napredne usposabljanje za človeške vire.

V četrtek 12. maja se je delegacija v Kopru udeležila odprtja častnega konzulata Avstrije, ki se nahaja v centru Kopra. Častna konzulka je že od leta 2020 Urška Svetlik.

Delegacijo je s strani WKK vodil Jürgen Mandl, s strani SGZ pa predsednik SGZ Benjamin Wakounig, Wilhelm Nest,Der österreichische Wirtschaftsdelegierte in Laibach

Vir: Slovenska gospodarska zveza

 

Preberite tudi: 

Antwerpen-Bruges je postalo največje evropsko pristanišče