Konferenca in poslovni sestanki: Gradbeništvo in infrastruktura Zahodnega Balkana, Sarajevo 15.-16. september 2021


Gospodarska zbornica Srbije vabi k sodelovanju na plenarnem zasedanju ter virtualnih oziroma online poslovnih srečanjih pod skupnim imenom “Gradbeništvo in infrastruktura šestih gospodarstev Zahodnega Balkana”. Dogodek bo potekal 15. in 16. septembra 2021 v Sarajevu.

Sarajevsko dogajanje skupaj s spremljevalnimi online srečanji B2B bo organizirala Bosansko-Hercegovska zunanjetrgovinska zbornica v sodelovanju regionalnimi gospodarskimi zbornicami, v okviru skupne asociacije Zborničnega investicijskega foruma ZB6 in ob podpori mreže EEN. Vsa dogajanja se uvrščajo v sklop Evropskega projekta “EU podpora KIF-u ZB6”.

15. septembra 2021 je predvideno zasedanje “Gradbeništvo in infrastruktura šestih gospodarstev Zahodnega Balkana”, na katerem se bodo zbrali strokovnjaki iz pristojnih institucij, ministrstev, podjetij, akademskih skupnosti in nekaterih nevladnih organizacij s področja Zahodnega Balkana.

Na platformi, oblikovani prav za izvedbo B2B sestankov, bo vsem udeležencem omogočeno, da se srečajo z morebitnimi partnerji, dobavitelji produktov oziroma se udeležijo organiziranih sestankov s tistimi podjetji, s katerimi vidijo možnosti za sodelovanje. B2B sestanki so predvideni tako 15. kot 16. septembra, s poudarki na naslednjih gospodarskih področjih: gradbeništvo, infrastruktura, visokogradnje, nizkogradnje, projektiranje, gradbena mehanizacija, gradbeni materiali ter podobnih področjih in podpodročjih, kot so obdelovanje kovin, predelovanje lesa, obnovljivi viri energije, recikliranje, arhitektura ter naložbe v nizkogradnje.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Je pa obvezna prijava, ki je možna do 13. septembra 2021.

Vse informacije glede B2B sestankov, programa in spletne organizacije srečanj lahko najdete na uradni spletni strani dogodka.

Uradni jeziki na konferenci so bosanski, hrvaški in srbski oziroma angleški (odvisno od dogovora), enako velja tudi za B2B sestanke.

Ob tej priložnosti bi vas zaprosili, da z izpolnitvijo ankete pripomorete k realizaciji aktivnosti Gospodarske zbornice Srbije, Zborničnega investicijskega foruma Zahodnega Balkana ter k izvedbi raziskave poslovnih aktivnosti, katere cilje je prikaz reprezentančnega vzorca, stališč in mišljenj predstavnikov gospodarstva in podpora razvoju skupnega regionalnega trga.

Anketa v srbskem in angleškem jeziku, ki se nanaša na posebne pogoje poslovanja podjetij na področju gradbeništva, vam ne bo vzela več kot pet minut časa, najdete pa jo tukaj.

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na gospo Milico Brašanac, e-mail: milica.brasanac@pks.rs, tel. +381 11 414-9497.