Delovnopravna zakonodaja v Sloveniji in ukrepi Vlade


SLO CRO Poslovni klub je 1. julija 2021 z Veleposlaništvom Republike Hrvaške v Ljubljani in s podporo Javne agencije Spirit Slovenia, povabil predstavnike hrvaških podjetij v Sloveniji na predstavitev vedno aktualne teme s področja delovnopravne zakonodaje v Sloveniji in ukrepov Vlade RS  - "Kaj nas čaka jutri?"

Generalni sekretar Združenja delodajalcev Republike Slovenije Jože Smole je zbranim na zanimiv in jasen način predstavil temo in gostom odgovoril na različna vprašanja. Izpostavil je razlike med delovno pravno zakonodajo v Sloveniji in na Hrvaškem ter opozoril na problem prekinitve dialoga med delodajalci in sindikati v Sloveniji. Dodal je, da obstajajo problemi tako na eni kot drugi strani in prav zato je pomemben medsebojni dialog. Na vprašanje, ali se pričakuje v prihodnjem letu dvig bruto plač, je g. Smole dejal, da nima dokončnega odgovora, vendar vse kaže na to. Poslušalci so na predavatelja naslovili  še nekaj individualnih primerov vprašanj. Po predavanju so zbrani ob zakuski v prijetnem vzdušju izmenjali mnenja in izkušnje pri poslovanju v Sloveniji in na Hrvaškem.

SLO CRO Poslovni klub bo tudi v prihodnje v Ljubljani organiziral podobna srečanja z aktualno slovensko-hrvaško tematiko. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in srečanj z gospodarstveniki. Tekst in foto:
Vesna Vukšinič Zmaić
SLO CRO Poslovni klub
E: poslovniklub@slo-cro-klub.hr