INNOWWIDE: 2. razpis za podporo inovativnim malim, srednje velikim in zagonskim podjetjem


V okviru projekta INNOWWIDE je objavljen razpis za podporo inovativnim malim in srednje velikim podjetjem in zagonskim podjetjem, ki želijo prodreti na trge izven Evrope (države v razvoju ter države kot so Brazilija, Rusija, Indija, Mehika in Kitajska).

INNOWIDE
Ocenjevanje spodobnosti sodelovanja in inovativnih poslovnih rešitev na trgu WorldWide je projekt Obzorja 2020, katerega cilj je financirati vsaj 120 evropskih inovativnih malih, srednjih in start-up podjetji za izvajanje projekta VAPs (Viability Assessment Projects) na trgih zunaj Evrope.

VAPs
Izvedena bosta dva razpisa s skupnim proračunom 7,2 milijona EUR, kar bo omogočilo financiranje 120 podjetjem (60.000 EUR/podjetje).
Cilj na trgu so države, ki so v razvoju in velikem gospodarskem porastu (Rusija, Indija, Kitajska, Mehika) in že razvite države, vsem je namenjen enak znesek financiranja.

Prvi razpis za prijave je bil odprt od 1. aprila 2019 do 1. maja 2019.  
Drugi razpis se je odprl 15. januarja 2020 in traja do 31. marca 2020.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?
  • MSP – mala in srednja podjetja vključno mlada in start-up podjetja iz katerega koli sektorja
  • upravičenec mora biti podjetje (poslovna korporacija, zadruga) v gospodarski dejavnosti; mora prodajati izdelke ali nuditi storitve na trgu
  • sedež podjetja mora biti v državi članici EU ali Obzorju 2020 pridruženi državi
  • upravičenec, ki želi začeti poslovanje na novih in nastajajočih trgih po celem svetu.

KJE SE PRIJAVITI?
Prijave potekajo na spletni strani www.innowwide.eu, pod ikono “apply now”.
Vodnik za prijavo

Rezultati bodo znani konec junija 2020.  

ODOBRENI PROJKETI
Vsak odobreni projekt traja največ 6 mesecev in bo prejel fiksni znesek nepovratnih sredstev v višini 60.000 EUR, kar predstavlja največ 70% skupnih stroškov projekta. Toraj mora biti celotni projekt najmanj 86.000 EUR. 50% bo izplačanih na začetku projekta. Po šestih mesecih bo upravičenec moral predložiti končno poročilo VAP. Po odobritvi tega poročila bo plačanih preostalih 50%.

Pripravila:
mag. Maja Ferlinc
Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje
E: maja.ferlinc@sbra.be