IKT & inovacijski ekosistem Slovenija & Brazilija


Gospodarska zbornica Slovenija - Brazilija | SLOBRAZ organizira poslovni dogodek s prisotnostjo gospodarske delegacije. Dne 24. septembra 2021 ob 15h po srednjeevropskem času, bo potekalo virtualno srečanje IKT podjetij in Start up-ov iz Republike Slovenije povezanih v združenju ZITex in združevanju s SoftexRecife, Pernambuco, iz Brazilije.

Slovenska IKT podjetja so aktivna v Braziliji in ta delavnica bo okrepila njihov položaj na brazilskem trgu in odprla priložnost za sklenitev prihodnjega sodelovanja v digitalnem gospodarstvu. Digitalni in informacijski grozd Slovenija-Pernambuco/Brazilija tako postane temelj prisotnosti s tehnologijami 21. stoletja. Priložnosti za poslovno sodelovanje in dolgoročno razvojno sodelovanje.

Sedanje strateške kontaktne točke ZITex -a predstavljajo povečanje mednarodne ozaveščenosti o slovenskih trdnjavah na področjih: Smart Cities, Digital automation, eHealth. Za vse tri ključne točke dejavnosti so odprti za mednarodno sodelovanje ali partnerstva, ki bi koristila slovenskemu in brazilskemu IKT sektorju. 

Soorganizatorji dogodka: ZITex (slovensko združenje IKT podjetji - GZS), SoftexRecife (brazilsko združenje IKT podjetji), Porto Digital, Slovenian Consulate in Recife

Pokrovitelj dogodka: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Veleposlaništvo RS v Brasilii.

Program dogodka (pdf)

Prijava

Dodatne informacije:
Mateja Perovšek Ciuchini, info@slobraz.com.br