Dan Magreba in Bližnjega Vzhoda


21. oktobra 2020 je poslovno združenje Le Développement des Affaires Tuniso-Slovène, ki ima status slovenskega poslovnega kluba v tujini, organiziralo poslovni dogodek Dan Magreba in Bližnjega Vzhoda.

Dogodka se je udeležilo okoli 40 udeležencev. Glavna tema dogodka je bilo razvojno-gospodarsko sodelovanje Slovenije in magrebških držav ter držav Bližnjega vzhoda.

Dogodka so se udeležili visoki gosti Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije (veleposlanik g. Igor Jukič), generalni direktor Centra za mednarodno sodelovanje in razvoj (g. Klemen Potisek), veleposlanik Republike Tunizije na Dunaju (g. Mohamed Mezghani), veleposlanik Ljudske demokratične republike Alžirije v Budimpešti (g. Ali Mokrani), koordinatorica turške razvojne agencije TIKA v Zagrebu (ga. Sedef Bulut), predstavniki ambasade Republike Turčije v Ljubljani, predstavniki veleposlaništva Arabske republike Egipta v Ljubljani, slovenski in tuji poslovneži ter drugi gosti.

Dogodek je odprl mnoga vprašanja sodelovanja, tako na področju gospodarstva kot trajnostnega razvoja.

Dogodek je suportirala agencija SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.

Novica v angleškem jeziku:
Maghreb and Middle East Day (pdf)

Ga. Sedef Bulut, koordinatorica turške razvojne agencije TIKA v Zagrebu


Nj. eksc. g. Mohamed Mezghani, veleposlanik Republike Tunizije na Dunaju


Nj. eksc. g. Ali Mokrani, veleposlanik Ljudske demokratične republike Alžirije v Budimpešti


Pripriavil:
Domen Mikša, mag.pol.
Le Développement des Affaires Tuniso-Slovène
E: domen.miksa@gmail.com