Cleveland Sister City Conference 2020


Global Cleveland (lokalni partner Slovenian American Business Association – SABA) je v času med 1. in 3 majem 2019 organiziral prvo konferenco pobratenih mest Clevelanda (Cleveland Sister Cities International Conference). Mesto Ljubljana in Cleveland sta pobratena od leta 1975 in v maju 2011 je župan mesta Cleveland (Frank G. Jackson) z delegacijo obiskal Ljubljano in še nekaj mest v Sloveniji.

Na omenjeni konferenci sta Ljubljano – Slovenijo zastopala dr. Luka Zibelnik, lektor slovenskega jezika na Cleveland State University (izobraževanje in knjižničarstvo) in Jurček Žmauc, predsednik SABA (gospodarstvo).

Global Cleveland je v procesu priprav na naslednjo konferenco v letu 2020 in zainteresirani gospodarski in ostali subjekti iz Ljubljane in tudi širše, ki bi želeli aktivno sodelovati na konferenci, lahko svoj interes pošljejo na e-mail jurcek.zmauc@sloaba.com, saj je Jurček Žmauc, predsednik SABA v stalnem kontaktu s predsednikom Global Cleveland Joeom Cimpermanom glede udeležbe organizacij ali institucij iz Ljubljane – Slovenije na konferenci v letu 2020.