Nagrade za dosežke v gospodarstvu


Poljski predsednik Andrzej Duda je sedmim poljskim podjetjem podelil predsedniško gospodarsko nagrado. Podjetja so prejela nagrade med slavnostnim srečanjem na kongresu v Jasionki pri Rzeszówu na jugovzhodu Poljske. Nagrade so bile podeljene v petih glavnih in dveh posebnih kategorijah. Podobno kot lani je predsednik Duda podelil tudi individualno nagrado.

Podjetje Delta, proizvajalec protivlomnih vrat in ključavnic, je bilo razglašeno za vodilno v kategoriji majhnih in srednje velikih podjetij. LPP, proizvajalec in distributer oblačil, je osvojil nagrado za narodno uspešnost, medtem ko je Olimp Labs, proizvajalec zdravil in prehranskih dopolnil, prejel nagrado v kategoriji mednarodne uspešnosti.

Podjetje Marco, s sedežem v Gliwicah na jugu Poljske, je dobilo nagrado za odgovorno podjetništvo, Ochnik, proizvajalec usnjenih oblačil, je prejel naziv najboljšega družinskega podjetja.

Warsaw Genomics, ki ponuja genetske teste, je bil razglašen za najboljši poljski startup, nagrado za raziskave in razvoj pa je prejelo medicinsko raziskovalno podjetje Medical Inventi.

Predsednik Duda je podelil tudi individualno nagrado Czeslavu Langu, nekdanjemu kolesarju in trenutnemu organizatorju poljske kolesarske dirke Tour de Pologne.

Predsednik je zmagovalcem čestital za njihove uspehe in poudaril, da so vsi veliki gospodarstveniki z izjemnim občutkom odgovornosti za svoja podjetja, zaposlene in vse v njihovem okolju.

Nagrade v gospodarstvu vsako leto podeli predsednik Poljske. Podeljujejo se podjetjem, ki prispevajo pomemben delež k razvoju poljskega gospodarstva, gradijo pozitivno podobo poljskega gospodarstva po vsem svetu in dajejo zgled drugim.

Pripravilo:
Društvo in poslovni klub Triglav - Rysy
E: triglav.rysy@gmail.com