Elektronski vizum za obisk Sankt Peterburga


Od 1. oktobra 2019 lahko državljani Republike Slovenije prek specializirane spletne strani electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html pridobijo poslovne, humanitarne in turistične elektronske vizume za enkratni obisk Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine.

Elektronski vizum je brezplačen. Zanj je treba zaprositi 20 oziroma najpozneje 4 dni pred načrtovanim potovanjem. K elektronski vlogi je treba priložiti fotografijo v elektronski obliki. Izdani vizum velja do 30 dni in dovoljuje 8-dnevno bivanje izključno na območju Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine.

Imetniki elektronskega vizuma lahko v Rusko federacijo za namen obiska Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine vstopajo in izstopajo iz nje samo prek določenih mejnih prehodov, ki so našteti tukaj.

Elektronski vizum ne omogoča potovanj po ostalem ozemlju Ruske federacije! Prav tako ne omogoča vstopa v Rusko federacijo na drugih mejnih prehodih, kar pomeni, da imetnik takega vizuma v Sankt Peterburg ne more potovati prek moskovskih in drugih ruskih letališč.

Imetniki elektronskega vizuma si morajo za trajanje bivanja v Sankt Peterburgu in Leningrajski pokrajini urediti ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje.

Prosilci za elektronski vizum morajo imeti veljaven potni list, ki velja vsaj 6 mesecev in ima vsaj eno prazno stran za vstopne in izstopne žige.

Vse informacije o elektronskem vizumu za obisk Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine najdete tukaj.

Veljavnost elektronskega vizuma je mogoče preveriti prek specializirane spletne strani httpsevisacheck.kdmid.ru.

Vir: Veleposlaništvo Republike Slovenije v Moskvi

Dodatne informacije:
RSB CLUB MSK
E: office@rsbclub.com