SGZ podpisala sporazum o sodelovanju s Trgovsko zbornico Bozen (IHK Bozen)


V petek, 18.11.2016, je Slovenska gospodarska zveza v Celovcu podpisala sporazum o sodelovanju s Trgovsko zbornico IHK Bozen.

Trgovska zbornica Bozen in Slovenska gospodarska zveza v Celovcu že mnogo let podpirata gospodarsko sodelovanje med Južno Tirolsko, Koroško in Slovenijo. V sklopu obiska sta sklenili sporazum o sodelovanju, ki naj krepi stike in bo temelj za dolgoletno uspešno in plodno sodelovanje. Sporazum vključuje vrsto ukrepov s posebnimi cilji na področju gospodarskega razvoja, ki jih želita izvajati skupaj.

Cilj sporazuma je razvoj trgovanja in gospodarskih odnosov med podjetji na Južnem Tirolskem, Koroškem in v Sloveniji, je pojasnil predsednik Trgovinske zbornice Bozen Michl Ebner. Predsednik SGZ Benjamin Wakounig pa je dodal, da naj bi v prihodnje prirejali srečanje gospodarstvenikov, seminarje in konference. S tem da bodo pospešili pretok znanja, gospodarski, znanstveni in tehnološki napredek teh treh regij.

Slovenska gospodarska zveza je most med Slovenijo/Avstrijo in Boznom za vsa podjetja, ki si želijo kooperacije z Južno Tirolsko. Podjetja se lahko za vse informacije o poslovanju z Južno Tirolsko obrnejo na elektonski naslov office@sgz.at.

Sporočilo za javnost v nemškem jeziku (pdf)

Povezave:

Pripravila:
Neža Einspieler, MBA
direktorica
Slovenska gospodarska zveza v Celovcu
Slowenischer Wirtschaftsverband Kärnten
E: office@sgz.at